Jingle Mingle #5: Τα φωτεινά στολίδια, ο χιονάνθρωπος και η φωτιά

- 5 ημέρες για τα Χριστούγεννα!-


Άλλες δύο δικές σας χριστουγεννιάτικες ιστορίες - αναμνήσεις!


~ #1 Φωτεινή βοήθεια στα διάφανα στολίδια:

(υπογράφεται ανώνυμα)

Σαν παιδί με εντυπωσίαζαν τα γυάλινα στολίδια του δέντρου και πάντα πείραζα τα φωτάκια, έτσι ώστε να τα φωτίζουν ή να φωτίζουν μέσα από αυτά. Ήθελα να φωτίζονται γιατί έδειχναν πιο όμορφα έτσι όπως είναι διάφανα. Στα αγγελάκια, για παράδειγμα, όταν βάλεις ένα φωτάκι από πίσω φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά τους, το προσωπάκι, τα φτερά, τα πάντα. Τα χρωματιστά στολίδια έχουν το κατασκευαστικό πλεονέκτημα του χρώματος, με αποτέλεσμα να φαίνονται χωρίς κάποια ιδιαίτερη βοήθεια. Τα διάφανα όμως δίχως λίγο φως χάνονται! Επιπλέον, φρόντιζα και τη "φωταγώγηση" της φάτνης! Δεν μου άρεσε να είναι σκοτεινή ενώ όλο το δέντρο φωτιζόταν. Είχα πάντα στο μυαλό μου να φυλάξω όσα λαμπάκια χρειάζονταν στο τέλος για την φάτνη, ώστε να υπάρχει ένα ημίφως, μια ατμόσφαιρα, κάποια φωτεινά μέρη και κάποια σκοτεινά. Σαν να περνάει από χαραμάδες. Άλλωστε, αυτός ο φωτισμός ταιριάζει στο γεγονός που απεικονίζει η φάτνη! Κατανυκτικός αλλά συνάμα γιορτινός!


~ #2 Μια κρύο μια ζέστη:

(υπογράφεται ανώνυμα)

Τα Χριστούγεννα λατρεύω να κάνει κρύο έξω και ζέστη μέσα. Ιδιαίτερα όταν η ζέστη προέρχεται από ένα αναμμένο τζάκι. Τότε είναι που μου αρέσει να χαζεύω και τον τον τρόπο που η φωτιά "τρώει" το ξύλο. Μικρή μου άρεσε να φτιάχνω και ιστορίες με τη φωτιά στο τζάκι. Με μικρά μικρά ανθρωπάκια. Όχι όμως του στυλ "ένα σπίτι καίγεται" και πεθαίνει κόσμος. Πιο πολύ ότι ζούνε εκεί, ότι είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

Αντιθέτως, η εικόνα των χιονισμένων βουνών και αυτή των πυκνών χιονισμένων έλατων είναι από τις πιο όμορφες εικόνες που μπορεί να αντικρύσει κανείς την περίοδο των γιορτών. Ειδικά να αντικρύζεις το πεντακάθαρο, απάτητο χιόνι είναι μαγικό, πόσο μάλλον να παίζεις μέσα σε αυτό. Αυτές οι εικόνες με οδηγούν σε μια ανάμνηση. Θυμάμαι μια χρονιά είχαμε πάει στα χιόνια. Εκεί όπως ήταν λογικό είχαμε δημιουργήσει έναν χιονάνθρωπο. Κι ο Θεός να τον κάνει χιονάνθρωπο. Πιο πολύ σαν μάζα από χιόνι με ένα κασκόλ ήταν! Αλλά για εμάς ήταν τόσο σημαντικός που τον είχαμε τοποθετήσει πάνω στο αμάξι, προσπαθούσαμε να τον διατηρήσουμε και να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σπίτι με αυτόν σώο και αβλαβή. Τα είχαμε καταφέρει, αλλά ο κακομοίρης άντεξε για πολύ λίγο. Το χιόνι με κάνει να νιώθω παιδί!


 

Οι γιορτές και οι αναμνήσεις είναι για να τις μοιράζεσαι! Φέτος, θυμόμαστε τις αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις (κωμικές, συγκινητικές ή και τα δύο) και μεταδίδουμε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, την αγάπη! Η στήλη "Jingle Mingle", με τη βοήθεια των δικών σας ιστοριών και αναμνήσεων, θα κάνει την αντίστροφη μέτρηση της μιας εβδομάδας μέχρι τα Χριστούγεννα. Άρθρο της θα ανεβαίνει καθημερινά 18-24 Δεκεμβρίου. 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

11 views