Jingle Mingle #3: Αναζητώντας μάταια το όνομα στη μαρκίζα

- 3 ημέρες για τα Χριστούγεννα! -~ #1 Athens sightseeing by night; Μπορεί και όχι!

(υπογράφεται ανώνυμα)


Αρχικά, ας συμφωνήσουμε πως οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες δεν είναι μόνο θλιβερές ή νοσταλγικές, αφού πολλοί από εμάς μπορεί ακόμα να γελάμε, όταν θυμηθούμε αστεία περιστατικά, βλακείες, αλλά και γκάφες που μπορεί να μας έτυχαν κάποια από τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων…


Μία από αυτές τις αστείες ιστορίες χρονολογείται κάποια Χριστούγεννα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στην Αθήνα. Μία παρέα 20άρηδων σε ένα μικρό ΙΧ αποφασίζει να διασκεδάσει στα μπουζούκια και συγκεκριμένα στο σχήμα όπου ηγείται πολύ γνωστός αοιδός που ως τότε είχε μακρά απουσία από τα μουσικά δρώμενα.


Η επιστροφή του έπειτα από τόσο καιρό ήταν από μόνη της μεγάλη είδηση, όχι μόνο για δύο από τα μέλη της παρέας που ήταν «τρελές φαν», αλλά και όλης της μουσικής Αθήνας! Περίεργο όμως, η «επιστροφή» δεν είχε ακουστεί στο βαθμό που της άξιζε… το διάβασα, είπε η Τζίνα, με τη γλυκύτατη προφορά των αγγλικών της Ν. Αφρικής, από όπου προερχόταν.


Πρέπει να σημειώσουμε πως το ίντερνετ δεν υπήρχε σαν επιλογή στην καθημερινότητά μας, επομένως το «διάβασα» της φίλης μας, πιθανότατα μας παρέπεμπε σε κάποιο από τα γνωστά έντυπα της εποχής με προτάσεις διασκέδασης, αλλά και λίστες κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων, κινηματογράφων κλπ.


Γεγονός είναι πως, μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς από την παρέα δεν αναρωτήθηκε πώς η Τζίνα, αδύναμη στο διάβασμα ελληνικών (σημαντικό αυτό!), κατάφερε να διαβάσει κάτι που εμείς δεν είχαμε πουθενά διαβάσει, έχοντας μάλιστα την απόλυτη βεβαιότητα πως το σχήμα εμφανίζεται σε κάποιο από τα μαγαζιά της παραλιακής της Αθήνας, χωρίς όμως να μπορεί με βεβαιότητα να θυμηθεί το όνομα του μαγαζιού (μμμμμ…)


Το μικρό ΙΧ ξεκινά με τη χαρούμενη παρέα κατά μήκος της παραλιακής: Αστέρια, Φαντασία, Ποσειδώνιο… καμία από τις φωτεινές ταμπέλες δε φιλοξενούσε το γνωστό αοιδό… Τζίνα μου, σίγουρα διάβασες πως τραγουδά στην παραλιακή οδό? (μήπως είχε γίνει λάθος στην τοποθεσία βρε παιδί μου…) Εντωμεταξύ, είχαμε ανεβοκατέβει την παραλιακή, όχι μία, αλλά δύο φορές με μόνο σκοπό να μειώσουμε την πιθανότητα να μην έχουμε δει (!) το πρώτο όνομα του σχήματος (!) να φιγουράρει ακόμα και ως φωτογραφία στην ολόλαμπρη ταμπέλα του μαγαζιού (!!)


Εκείνη τη χρονική στιγμή και εντελώς ξαφνικά, η Τζίνα σαν να θυμήθηκε καλύτερα: λοιπόν, ΔΕΝ είναι στην παραλιακή, είναι κάπου πιο κεντρικά στην Αθήνα (πλάκα κάνεις!) Το μικρό ΙΧ (αλλά και οι επιβάτες του) άρχισαν να εξαντλούνται… Ας κάνουμε άλλη μια προσπάθεια, Διογένης Παλλάς, Δειλινά, Βιο Βιο… πραγματικά, είχαμε δει ΑΠΕΞΩ όλα τα τότε μπουζουκο-μάγαζα της Αθήνας!! Ακόμα τα θυμάμαι ΑΠΕΞΩ!! Πουθενά όμως δεν είδαμε τον ένα τον μοναδικό αοιδό…


Η ώρα ήταν περίπου 3 ίσως και 4 το πρωί πια και το μόνο που είχαμε ως επιλογή ήταν να κάτσουμε στις πλαστικές καρέκλες μίας καντίνας και να φάμε ένα απίστευτα νόστιμο «βρώμικο», ίσως το πιο νόστιμο που έχω φάει ως σήμερα…λογικό, μετά από το Athens sightseeing by night!!


Υ.Γ. Ο γνωστός και επιτυχημένος αοιδός δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα σε κάποιο από τα νυχτερινά μουσικά σχήματα της Αθήνας.


 

Οι γιορτές και οι αναμνήσεις είναι για να τις μοιράζεσαι! Φέτος, θυμόμαστε τις αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις (κωμικές, συγκινητικές ή και τα δύο) και μεταδίδουμε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, την αγάπη! Η στήλη "Jingle Mingle", με τη βοήθεια των δικών σας ιστοριών και αναμνήσεων, θα κάνει την αντίστροφη μέτρηση της μιας εβδομάδας μέχρι τα Χριστούγεννα. Άρθρο της θα ανεβαίνει καθημερινά 18-24 Δεκεμβρίου. 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

10 views