3 θεωρίες που θα ηρεμήσουν τις αγχωτικές σκέψεις του μυαλού σου

- Νόμος του Μέρφυ, Νόμος του Κίντλιν, Νόμος του Γουάλσον -Πολλές φορές το μυαλό μας δεν μας επιτρέπει να βρούμε την ηρεμία μας. Αγχωτικές σκέψεις τριγυρνούν στο μυαλό μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βάλουμε τις ουσιώδεις σκέψεις μας σε μια τάξη.


Αυτές οι τρεις θεωρίες θα σε βοηθήσουν να βρεις ένα καταφύγιο από το άγχος που κατακλύζει το μυαλό σου σε στιγμές που έχεις ανάγκη την πνευματική ηρεμία.


Διάβασε παρακάτω για αυτές και κράτησέ τες στο μυαλό σου για να τις θυμάσαι όταν τις χρειάζεσαι.


1. Νόμος του Μέρφυ: "Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά"


Είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποιος διατύπωσε πρώτη φορά αυτή τη φράση. Το όνομα του νόμου προέρχεται από μια προσπάθεια χρήσης νέων συσκευών μέτρησης που αναπτύχθηκαν από τον Edward Murphy. Η φράση επινοήθηκε σε μια ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάτι που είπε ο Μέρφυ όταν οι συσκευές του δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν. Ο Νόμος του Μέρφυ αν και αφορά πιο πρακτικές τακτικές, μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό για τις στιγμές που προσπαθούμε να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας, ώστε να αποτρέψουμε κάτι που μπορεί να πάει λάθος. Σύμφωνα με το Νόμο του Μέρφυ, "οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά", άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωνόμαστε, εφόσον δεν περνάει κάτι από το χέρι μας.


2. Νόμος του Κίντλιν: "Αν μπορείς να γράψεις το πρόβλημα, τότε έχει λυθεί κατά το ήμισυ"


Σύμφωνα με τον Κίντλιν, αν το μυαλό σου μπορεί να ακολουθήσει τη διαδικασία σκέψης που απαιτείται για να τοποθετηθούν όλες οι πληροφορίες σε μια λογική σειρά, ώστε να δημιουργήσουν φράσεις με νόημα στο χαρτί, τότε το μυαλό σου βρίσκεται στη μέση της επίλυσης του προβλήματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταβάλεις λίγη περισσότερη προσπάθεια και να εμβαθύνεις στο νόημα πίσω από το πρόβλημα που έχεις διατυπώσει στο χαρτί. Επομένως, από εδώ και πέρα, ό,τι σε βασανίζει να το γράφεις στο χαρτί και ποιος ξέρει; Ίσως να βρίσκεις πιο εύκολα και γρήγορα τις λύσεις στα προβλήματά σου.


3. Νόμος του Γουάλσον: "Αν δίνεις βάση πάντα στην πληροφορία και την εξυπνάδα, τα χρήματα θα συνεχίσουν να έρχονται"


Το άγχος για τα οικονομικά είναι ένα άγχος που το έχουμε όλοι μας (ιδίως τις τελευταίες μέρες). Ο νόμος του Γουάλσον όμως μπορεί να μας ηρεμήσει λίγο τις σκέψεις, αν έχουμε στο μυαλό μας πως αρκεί να βάζουμε μπροστά την πληροφορία και την εξυπνάδα, ώστε να προσεγγίζουμε τα χρήματα.

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 15:00 (ώρα Ελλάδος)!

20 views