3 "γωνιές" της Google που προσφέρουν γνώση και διασκέδαση ταυτόχρονα!


- Ο καλύτερος τρόπος να περάσεις την καραντίνα -


Γειά σου και πάλι φίλε/η μου!


Αρχικά, στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψεις να ζητήσω συγγνώμη που την Τετάρτη δεν είχε blog post. Πολλά τα προβλήματα και διαφορετικές οι συνθήκες της κάθε μέρας, πολλές οι υποχρεώσεις και διάφορα απρόοπτα συμβαίνουν σε αυτή τη ζωή. Είναι όλα καλά και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα σε αφήσω έτσι. Την εβδομάδα αυτή να περιμένεις τρία Skepsis! Όχι, όχι μην επιμένεις, δεν γίνεται να μην επανορθώσω!


Σήμερα, σου έχω μερικές προτάσεις για να περάσεις λίγο πιο ευχάριστα αυτές τις στιγμές της καραντίνας που απλά τριγυρίζεις γύρω-γύρω στο σπίτι, δίχως να ξέρεις πως να σπάσεις την βαρεμάρα σου. Η φίλη Google είναι εδώ για σένα και για εμένα! Κρύβει μέσα της τόσες ωραίες γωνιές που μπορείς να αξιοποιήσεις όχι μόνο για να ψυχαγωγηθείς, αλλά και για να μάθεις κάτι! Αν σου φαίνεται καλή ιδέα πάμε να ξεκινήσουμε!


1. Seterra αν είσαι της γεωγραφίας (*5+)

Και να μην είσαι βέβαια ίσως με το Seterra να γίνεις! Τί είναι όμως το Seterra; Λοιπόν, στο Seterra μπορείς να παίξεις διάφορα παιχνίδια με χάρτες ή σημαίες για όλο τον κόσμο! Μπορείς να μάθεις εύκολα, διασκεδαστικά, δωρεάν και χωρίς καμία πίεση χρόνου ή βαθμού, τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, τις σημαίες των χωρών της Αφρικής ή τις θάλασσες όλου του κόσμου! Επίσης, μπορείς να ξαναπαίξεις το ίδιο παιχνίδι όσες φορές θέλεις μέχρι να καταφέρεις να μάθεις αυτό που θέλεις να μάθεις και να κάνεις 100%! Το Seterra μπορείς να το βρεις και ως εφαρμογή στο Google Play εντελώς δωρεάν και στο App Store δωρεάν δύο χάρτες και όλους τους υπόλοιπους επί πληρωμή. Αν δεν επιθυμείς να πληρώσεις τίποτα προτίμησε τη φίλη Google!

*Κατάλληλο και για παιδιά άνω των 5.


2. iCivics αν είσαι της Νομικής & της πολιτικής (*8+)

Το iCivics σου δίνει τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ως δικηγόρος που πρέπει να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των ανθρώπων, ως ο/η Πρόεδρος, ως ένας πολίτης που καλείται να ψηφίσει στις εκλογές, ως ένα μέλος του Κογκρέσου ή ως ένας/μία από τους Αντιπροσώπους. Μπορείς να βιώσεις μια προεκλογική εκστρατεία ή να κατευθύνεις κάποιους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν σε ποιο δικαστήριο πρέπει να απευθυνθούν με βάση το πρόβλημά τους. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις νόμους, να βρεθείς μέσα σε ένα δικαστήριο και να υποστηρίξεις την ιδέα σου, καθώς επίσης και να κάνεις debates. Όλα αυτά παίζοντας με τα ανθρωπάκια του iCivics και χωρίς να δώσεις εσύ κανένα προσωπικό σου στοιχείο! Παίζεις, μαθαίνεις, καταλαβαίνεις, βλέπεις, αντιλαμβάνεσαι, παίρνεις αποφάσεις! Το iCivics μπορείς να το βρεις και ως εφαρμογή στο Google Play και στο App Store όχι όμως σε ένα συγκεντρωτικό πακέτο αλλά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

*Κατάλληλο και για παιδιά άνω των 8.


3. Virtual Piano αν είσαι της μουσικής (*10+)

Ήθελες πάντα να μάθεις πιάνο; Από παιδί περίμενες τη στιγμή που θα έπαιζες το αγαπημένο σου τραγούδι στο πιάνο; Δεν μπορείς να αγοράσεις όμως πιάνο; Αν απάντησες ναι τότε το Virtual Piano είναι για σένα! Ωστόσο, επειδή εγώ ξέρω και έχω πιάνο, πρέπει να σου πω -αν και θα το καταλάβεις μόνος/η/ο σου- ότι είναι αυτό που λέει και το όνομά του... "Εικονικό Πιάνο"! Δεν έχει καμία σχέση με ένα κανονικό πιάνο, ούτε στην αίσθηση, ούτε στην τεχνική, ούτε στον ήχο! Παρ' όλα αυτά, αν σου είναι πιο εύκολο το πληκτρολόγιο του υπολογιστή από τα πλήκτρα του πιάνου, τότε το Virtual Piano είναι μια καλή λύση και ίσως ένας τρόπος να καταλάβεις αν θα σου άρεσε να αγοράσεις ένα κανονικό πιάνο. Τονίζω όμως πάλι πως ουδεμία σχέση έχει το ένα με το άλλο στη πράξη! Επίσης, πέρα από πιάνο, στο δίκτυο αυτό μπορείς να βρεις και άλλα μουσικά όργανα από κιθάρα μέχρι και άρπα! *Κατάλληλο και για παιδιά άνω των 10.


Αν ξέρεις και εσύ τέτοιες Google-γωνιές, να μου τις στείλεις σε ένα μήνυμα για να κάνω και ένα part 2!


Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις και τις εντυπώσεις σου αν χρησιμοποιήσεις κάποια από τις Google-γωνιές, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ και θα τα ξαναπούμε την Τετάρτη στις 15:00, ή και νωρίτερα, αναλόγως πότε θα έχω έτοιμο το τρίτο Skepsis αυτής της εβδομάδας. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα!


Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!

25 views