Τα τραγούδια που "μιλούν" στη ψυχή μου

- Η μουσική είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας! -Όλοι έχουμε προβλήματα, σκέψεις, προβληματισμούς και άγχη στην καθημερινότητά μας. Και είμαι σίγουρη πως όλοι μας έχουμε και κάποια τραγούδια στα οποία στρεφόμαστε όταν έχουμε ανάγκη να δώσουμε ένα μάθημα στο χαζό μυαλό μας που μας ταλαιπωρεί χωρίς λόγο και αιτία, όταν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ανάγκη να το κάνει.


Αυτά τα τραγούδια είναι η δική μου μορφή ψυχοθεραπείας.


1. breathin - Ariana Grande


Πρώτη φορά αυτό το τραγούδι μίλησε στη ψυχή μου ένα απόγευμα που το άγχος για τις Πανελλήνιες είχε περάσει σε άλλο επίπεδο. Το "breathin" είναι ένα τραγούδι το οποίο έγραψε η Ariana Grande θέλοντας να εκφράσει την εμπειρία της με τις αγχώδεις διαταραχές και τις κρίσεις πανικού και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που βιώνει κάτι αντίστοιχο. Οι στίχοι που κάνουν ένα κλικ μέσα στην καρδούλα μου είναι οι εξής:


"Feel my blood runnin', swear the sky's fallin' How do I know if this shit's fabricated? Time goes by and I can't control my mind Don't know what else to try, but you tell me every time

Just keep breathin' and breathin' and breathin' and breathin' And oh, I gotta keep, keep on breathin'"2. In my blood - Shawn Mendes


Από ό,τι φαίνεται σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ πολύ στην αγχώδη διαταραχή που απέκτησα έπειτα από την τραυματική εμπειρία μου με τις Πανελλήνιες, γιατί και αυτό το τραγούδι, αν και το γνώριζα πολύ καιρό πριν από την περίοδο της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, τότε ήταν που αντιλήφθηκα την θετική επίδραση που είχε πάνω μου. Κάθε φορά που το ακούω, ακόμα και σήμερα που έχω αφήσει πίσω μου όλα τα "κουσούρια" των Πανελληνίων, νιώθω σαν να έρχεται κάποιος αόρατος άνθρωπος και με αγκαλιάζει υπενθυμίζοντάς μου τα εξής:


"Sometimes I feel like giving up

But I just can't

It isn't in my blood"3. When you believe - Whitney Houston & Mariah Carey


Δεν έχω να πω πολλά για αυτό το αριστούργημα. Μόνο πως είναι ένα τραγούδι που με κάθε άκουσμά του μου υπενθυμίζει πόσο μεγάλη δύναμη έχει η πίστη. Η πίστη στο οτιδήποτε και τον οποιοδήποτε. Εμένα μου αρέσει να ερμηνεύω αυτή την πίστη σε θρησκευτική, γιατί αυτό το τραγούδι με βοήθησε πολύ να πιστέψω, όταν όλα τα άλλα γύρω μου συνηγορούσαν στο να χάσω την πίστη μου στο Θεό.


"There can be miracles

When you believe

Though hope is frail, it's hard to kill

Who knows what miracles you can achieve?

When you believe, somehow you will

You will when you believe"4. Greatest love of all - Whitney Houston


Παραμένοντας στο ίδιο κλίμα που δημιουργεί κάθε φορά η μαγική φωνή της Whitney Houston, θα αναφερθώ σε ένα τραγούδι που για πολλά χρόνια νόμιζα πως είναι ρομαντικό και μιλάει για τη μεγαλύτερη αγάπη, αυτή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ τη στιγμή που διάβασα και έδωσα προσοχή στους στίχους. Δεν θα πω εγώ κάτι περισσότερο, θα αφήσω τους στίχους να μιλήσουν από μόνοι τους.


"Everybody searching for a hero People need someone to look up to I never found anyone who fulfill my needs A lonely place to be And so I learned to depend on me

I decided long ago Never to walk in anyone's shadows If I fail, if I succeed At least I'll live as I believe No matter what they take from me They can't take away my dignity

Because the greatest love of all Is happening to me I found the greatest love of all Inside of me The greatest love of all Is easy to achieve Learning to love yourself It is the greatest love of all"5. Fall from the sky - Arilena Ara


Ένα τραγούδι από τον αγαπημένο μου διαγωνισμό τραγουδιού, τη Eurovision, το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερε να λάβει τη δόξα που του αξίζει, μιας και ήταν η αποστολή της Αλβανίας για το διαγωνισμό του 2020, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της πανδημίας. Η Arilena Ara έχοντας υπάρξει θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού, έγραψε ένα τραγούδι για όλα τα θύματα bullying που ξέρουν πως είναι να τους κόβει κάποιος τα φτερά της αυτοπεποίθησης. Ωστόσο, οι στίχοι μπορούν να "μιλήσουν" στη ψυχή κάθε ανθρώπου που έχει βιώσει το συναίσθημα του να αμφισβητείς τις δυνάμεις και τον εαυτό σου.


"Fall from the sky

As you hold back my wings

When I'm destined to fly

I'm screaming inside

Fall from the sky

Break down my walls

But I'm destined to fly"6. One moment in time - Whitney Houston


Και κλείνοντας θα επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας Whitney Houston με το αγαπημένο μου τραγούδι όλων των εποχών. Ένα τραγούδι για τα όνειρα και για την ανάγκη των ανθρώπων να συνεχίζουν να παλεύουν για την πραγματοποίηση αυτών. Οι στίχοι μιλούν από μόνοι τους:


"I want one moment in time

When I'm more than I thought I could be

When all of my dreams are a heartbeat away

And the answers are all up to me

Give me one moment in time

When I'm racing with destiny

Then in that one moment of time

I will feel eternity" 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 15:00 (ώρα Ελλάδος)!

21 views