Τα αγαπημένα του Οκτωβρίου! #favourites

Γειά σου και πάλι φίλε/η μου!Μπήκαμε στον προτελευταίο μήνα του 2021. Ε, δεν θα κρατηθώ και θα το πω. 48 ημέρες για τα Χριστούγεννα! Όπως καταλαβαίνεις τα άρθρα που θα έχουν χριστουγεννιάτικη θεματική θα είναι αρκετά! Αλλά, όλα στην ώρα τους.


Για σήμερα έχουμε φυσικά τα αγαπημένα του μήνα που μας πέρασε, του Οκτωβρίου!


Εφαρμογές:


1. "Microsoft To Do":


Την εφαρμογή αυτή την ανακάλυψα μια μέρα που βαριόμουν. Ήταν από εκείνες τις φορές που έχεις να κάνεις ένα εκατομμύριο υποχρεώσεις και δουλειές, αλλά δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι. Χάζευα στο κινητό μου και αποφάσισα να χαζέψω και διάφορες εφαρμογές στο Play Store. Ειδικότερα, αναζητούσα αυτές τις εφαρμογές που θα μου έδιναν κίνητρο να μπω πάλι σε πρόγραμμα και να φέρω εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις εκείνης της ημέρας. Έτσι, λοιπόν, "έπεσα" πάνω στο "Microsoft To Do". Μου κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον και γι' αυτό δεν δίστασα να την κατεβάσω. Κι αν με ρωτάς, έκανα πολύ καλά. Γιατί τη μια στιγμή την εξερευνούσα και έβλεπα πως λειτουργεί και την άλλη είχα σηκωθεί από το κρεβάτι και έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Ουσιαστικά, η εφαρμογή αυτή είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου λίστες για ό,τι πραγματικά θέλεις. Μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις μια λίστα μαζί με άλλους ανθρώπους φτιάχνοντας έτσι μια ομάδα. Αν παραδείγματος χάριν θέλεις να οργανώσεις όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν για μια ομαδική εργασία στη σχολή σου, τότε μπορείς να συμπεριλάβεις στη λίστα και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ώστε να ακολουθείτε όλοι μια κοινή γραμμή στην εργασία σας.


Podcasts:


1.Podstory:


Το Podstory είναι ένα podcast από την ομάδα του pod.gr με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη. Τα περισσότερα επεισόδια είναι σε συνεργασία με τη δημοσιογραφική ομάδα του Inside Story. Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται κάθε φορά μια διαφορετική έρευνα. Από την κλιματική αλλαγή και τα "μαγειρέματα" του Facebook μέχρι το ζήτημα της συνεπιμέλειας και της ελληνικής startup βιομηχανίας το Podstory είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείς για σημαντικά θέματα της σύγχρονης εποχής. Δεν είναι δελτίο ειδήσεων, δεν είναι όμως και πάνελ πρωινής κουτσομπολίστικης εκπομπής. Είναι μια ενημερωτική εκπομπή που μπορείς να την ακούσεις είτε κάνοντας κάποια άλλη δουλειά, είτε αφιερώνοντας όλη σου την προσοχή σε αυτή. Δεν θα σε "ρίξει" ψυχολογικά, αλλά ούτε θα προσδώσει μια ανέμελη χροιά στην ημέρα σου. Βρίσκεται κάπου στη μέση και καλύπτει τα γούστα όλων, φροντίζοντας όλοι οι πολίτες να μένουν ενημερωμένοι!


2. Mind your Mind:


"Mind your Mind σημαίνει να δίνεις προσοχή. Προσοχή κι ενδιαφέρον σε όσα είναι σημαντικά σε εσένα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι ποιοτικός χρόνος. Ακούγοντας λοιπόν αυτό το podcast θα προσφέρεις στον εαυτό σου ποιοτικό χρόνο και έμπνευση". Έτσι ξεκινά κάθε επεισόδιο του Mind your Mind. Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης δημιούργησε αυτό το podcast για να βοηθήσει όποιον/α επιθυμεί να ζει μια πιο ποιοτική καθημερινότητα. Αν είσαι κι εσύ ένας τέτοιος άνθρωπος, τότε πολύ απλά, άκου αυτό το podcast. Αν πάλι δεν είσαι, επίτρεψέ μου να σου επισημάνω πως δεν ξέρεις ότι δεν είσαι! Αμφισβητείς τη δύναμη του εν λόγω podcast γιατί δεν ξέρεις τα οφέλη που έχει ο ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό σου στον εαυτό σου. Κι εγώ έτσι αντέδρασα, όταν πρωτοείδα σε διαφήμιση αυτό το podcast. Τώρα που έχω ακούσει όλα τα, μέχρι στιγμής, διαθέσιμα επεισόδια, έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη. "Πρόσεξε πως σκέφτεται το μυαλό σου. Μπορεί να σε πάει όπου του ζητήσεις". Έτσι κλείνει κάθε επεισόδιο του Mind your Mind. Έτσι θα κλείσω κι εγώ την επιχειρηματολογία μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.


3. Τί φάση;! :


Άλλο ένα podcast στα αγαπημένα του Οκτωβρίου! Κι αυτό από την ομάδα του pod.gr . Το "Τί φάση;!" είναι ένα podcast που διασώζει λόγια κι απόψεις μέσα από τον καταιγισμό της επικαιρότητας και βλέπει την καθημερινότητα με θετική ματιά. Ενημερωτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό με καθημερινά επεισόδια που κυμαίνονται από 3 έως 6 λεπτά. Στο "Τί φάση;!" θα βρεις όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή ή εγχώρια επικαιρότητα, χωρίς όμως εκτενή και λεπτομερή ανάλυση μέσα από μακροσκελή και δραματοποιημένα ρεπορτάζ, όπως συχνά συμβαίνει στα δελτία ειδήσεων. Η ομάδα του pod.gr φροντίζει να σε ενημερώνει για όσα συμβαίνουν καθημερινά, χωρίς όμως να σου μαυρίζει τη ψυχή. Μόνο να σε αφυπνίζει θέλει και καλά κάνει!


Σειρές:


1. Squid Game:


Πόσα μπορώ να πω πια εγώ για μια τόσο πολυσυζητημένη σειρά; Μόνο την ταπεινή μου άποψη θα μοιραστώ και μετά εσύ κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Τις τελευταίες εβδομάδες οι διχογνωμίες γύρω από το Squid Game έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Από εκεί που αποτελούσε μια αναμφίβολα υπέροχη και καλοδουλεμένη σειρά, τώρα ξαφνικά ακούγεται η άλλη πλευρά. Πως εκατοντάδες παιδιά στα σχολεία παίζουν τα παιχνίδια που εμφανίζονται στη σειρά, πως οι εικόνες που προβάλλονται βλάπτουν την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών πως, πως, πως. Και θα ρωτήσω εγώ. Η σειρά τί σήμανση καταλληλότητας έχει; Αναγράφεται στην αρχή κάθε επεισοδίου πως είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών και πως μέσα στη σειρά γίνεται χρήση βίας; Τότε, γιατί μικρά παιδιά να βλέπουν αυτή τη σειρά και να τη μεταφέρουν στα σχολικά προαύλια και τις παιδικές χαρές; Ευθύνονται τα παιδιά; Ευθύνονται οι παραγωγοί της σειράς; Ή ευθύνονται οι γονείς που "παρκάρουν" τα παιδιά μπροστά από μια οθόνη; Νομίζω πως η ερώτηση είναι ρητορική και δεν χρειάζεται απάντηση. Εμένα η δική μου άποψη είναι πως το Squid Game είναι μια εξαιρετική σειρά, με πολύ καλή σκηνοθεσία, μουσική κάλυψη, σενάριο και καστ. Τα μηνύματα δε που περνά είναι ένα κι ένα. Από που να το πιάσουμε; Από το γεγονός ότι τα χρήματα δεν είναι το παν; Από το γεγονός πως οι πλούσιοι είναι οι λίγοι που κρατάνε το χρήμα στα χέρια τους κι άρα ελέγχουν και τις ζωές όλων των υπολοίπων, σε έναν καπιταλιστικό κόσμο; Ή από το γεγονός πως μπροστά στην επιβίωση και την απελπισία ο άνθρωπος μπορεί να γίνει τέρας; Όλα αυτά τα μηνύματα κι άλλα πολλά είναι κάποιοι από τους λόγους που τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν αυτή τη σειρά. Δεν μπορεί ένα παιδί που ακόμα -ευτυχώς- δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο κόσμος στον οποίο ζει, να κατανοήσει όλα όσα θέλει να μεταφέρει στο κοινό το Squid Game.


2. Maid:


Αυτή είναι μια ακόμα σειρά που είδα μέσα στον Οκτώβριο και με σημάδεψε. Με έκανε να κλάψω, να γελάσω, να ταυτιστώ σε ορισμένα σημεία, να νιώσω συμπόνια, να προβληματιστώ. Όλα αυτά χάρη στο Maid. Εντός 10 επεισοδίων ξετυλίγεται όλη η προσπάθεια επιβίωσης της Άλεξ, μια νεαρής μαμάς και γυναίκας, η οποία μόλις έφυγε από την κακοποιητική της σχέση για να σώσει τον εαυτό της και το παιδί της, έχοντας μαζί της λιγοστά χρήματα κι ένα παλιό αυτοκίνητο. Τα εμπόδια που συναντά είναι πολλά. Από το κράτος, από τους εργοδότες, από τους πελάτες, από τους γονείς της, από τους φίλους της και φυσικά από τον ίδιο τον σύντροφό της, οποίος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ, γεγονός που τον κάνει οξύθυμο και βίαιο. Το μοναδικό της στήριγμα η επιθυμία της να παρέχει στην κόρη της μια άνετη και ήρεμη ζωή, ενώ η ίδια κάνει στην άκρη όλες τις προσωπικές τις ανάγκες, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η σειρά είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και αυτό είναι που την κάνει... γροθιά στο στομάχι.

 

Στήλη "#favourites ": Το πρώτο άρθρο του μήνα είθισται να είναι τα αγαπημένα του κάθε μήνα! Αυτά τα αγαπημένα ποικίλλουν από βιβλία μέχρι άυλα πράγματα, όπως εμπειρίες ή συναισθήματα! Αν το επιθυμείς μπορείς να μοιραστείς μαζί μου και τα δικά σου αγαπημένα του μήνα.

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

31 views