Τα αγαπημένα του καλοκαιριού (Ιούνιος & Ιούλιος) #favouritesΑγαπημένε/η φίλε/η μου, μού έλειψες πολύ, καιρό έχουμε να τα πούμε.


Είχα ανάγκη ένα διάλειμμα να απολαύσω το καλοκαίρι και να αποφορτιστώ από την πίεση του χειμώνα, της σχολής και της εξεταστικής. Στο ενδιάμεσο κόλλησα κι έναν covid που πήγε τα πλάνα μου για την επάνοδό μου εδώ λίγο πίσω.


Μέσα σε αυτούς τους -σχεδόν- δύο μήνες απουσίας μου, έγιναν πολύ ωραία πράγματα, από τα οποία ξεχώρισα τα πιο αγαπημένα μου και με κλίμα καλοκαιρινό τα μοιράζομαι μαζί σου.


1. Radio Garden App:


Ανακάλυψα αυτή την εκπληκτική εφαρμογή, η οποία αν είσαι λάτρης του ραδιοφώνου θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά σου, όπως κέρδισε και στη δική μου. Το Radio Garden σου δίνει πρόσβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς παντός τύπου από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Μπορείς τη μια στιγμή να ακούς τις ειδήσεις από το BBC και την αμέσως επόμενη να ακούς house μουσική από έναν σταθμό στο Χόνγκ Κόνγκ, χριστουγεννιάτικες επιτυχίες από έναν σταθμό στην Ελβετία ή όλα τα hits της Eurovision από έναν σταθμό στη Γερμανία.
2. Harry Styles:


Στο διάστημα αυτό των δύο πρώτων μηνών του καλοκαιριού ερωτεύτηκα τον Harry Styles! Όχι με την συνηθισμένη και κλασική έννοια της λέξης. Τον ερωτεύτηκα ως καλλιτέχνη. Η μουσική του, η προσωπικότητά του και ο τρόπος που επικοινωνεί με το κοινό του είναι οι κύριοι λόγοι που η καθημερινότητά μου πλέον έχει μουσική υπόκρουση από Harry Styles.3. Η λαϊκή είναι η καλύτερη αγορά:


Και δεν μπορείς να μου αλλάξεις γνώμη. Ήμουν μικρό παιδάκι όταν με πήγε η γιαγιά μου για πρώτη φορά στη λαϊκή. Έτσι, από μικρή ηλικία έμαθα την αξία του να ψωνίζεις ντόπια προϊόντα, να στηρίζεις Έλληνες παραγωγούς και να βρίσκεις "διαμαντάκια" σε πολύ χαμηλές τιμές. Πολλοί είναι αυτοί που υποτιμούν τη λαϊκή αγορά και θεωρούν τα προϊόντα της υποδεέστερα όλων των άλλων. Μάλλον αυτοί οι πολλοί είναι και αυτοί που δεν ξέρουν, γιατί δεν έχουν δοκιμάσει. Από τα φρούτα και τα λαχανικά μέχρι τα ρούχα και τα παπούτσια που μπορεί κανείς να βρει στη λαϊκή, είναι εύκολο να καταλάβεις πως αν δεν της δώσεις μια ευκαιρία, εσύ χάνεις. Στη φωτογραφία μπορείς να δεις ένα από τα "διαμαντάκια" που εντόπισα μεταξύ άλλων στους πάγκους της λαϊκής. Ναι, για το φόρεμα μιλάω!4. Ο βαθμός που ανταμείβει τους κόπους:


Κατά τη διάρκεια του προσφάτως ολοκληρωμένου ακαδημαϊκού εξαμήνου ταλαιπωρήθηκα πολύ με ένα μάθημα κι ακόμα πιο συγκεκριμένα με μια εργασία στο πλαίσιο αυτού. Τα πράγματα δεν είχαν πάει πολύ καλά και ήμουν σίγουρη πως παρόλη τη σκληρή δουλειά και τον χρόνο που είχα ξοδέψει γι' αυτό, οι κόποι μου δεν θα ανταμείβονταν από τον τελικό βαθμό. Έκανα λάθος. Όχι μόνο ανταμείφθηκαν, αλλά θα έλεγα πως ήταν κι ένας βαθμός που δεν θα περίμενα ότι θα έπαιρνα ακόμα κι αν όλα είχαν πάει καλά. Γιατί ανήκει όμως αυτό το συμβάν στα αγαπημένα μου; Για να αποτελεί πάντα μια υπενθύμιση προς τον εαυτό μου να με εμπιστεύομαι και να έχω πίστη στις ικανότητές μου. Γι' αυτό το μοιράζομαι και μαζί σου. Για να θυμάσαι κι εσύ ακριβώς το ίδιο για τον εαυτό σου. Να σε εμπιστεύεσαι!

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 15:00 (ώρα Ελλάδος)!

15 views

Recent Posts

See All