Πρωινό ξύπνημα 101: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Γειά σου και πάλι φίλε/η μου.


Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα θέμα που αποτελεί τεράστιο ζήτημα της καθημερινότητάς μου: το πρωινό ξύπνημα.


Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ καθημερινά η μέρα μου να ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας χειμώνα και καλοκαίρι. Με απόλυτη ειλικρίνεια θα σου πω πως δεν τα καταφέρνω πάντα, για πολλούς και διάφορους λόγους, όμως με ακόμη περισσότερη ειλικρίνεια θα τονίσω πως κάθε φορά που μπορώ να ξυπνώ ταυτόχρονα με τον ήλιο, είναι από τις πιο όμορφες, παραγωγικές, δημιουργικές και χαρούμενες περιόδους.


Γι' αυτό θα μοιραστώ μαζί σου όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτή την υπέροχη καθημερινή συνήθεια.


Τι πρέπει να κάνεις:

  1. Όλα ξεκινούν από το προηγούμενο βράδυ. Γι' αυτό πρέπει να βρεις τις ώρες σου. Ανάλογα με την ηλικία σου, τις ανάγκες σου, αλλά και το πρόγραμμά σου είναι σημαντικό να κοιμάσαι τις ώρες που είναι απαραίτητες για εσένα. Αν δηλαδή θέλεις να ξυπνήσεις στις έξι, τότε πρέπει να προσαρμόσεις το γενικότερο πρόγραμμά σου, ώστε να κοιμηθείς την κατάλληλη ώρα για να συμπληρώσεις τις απαραίτητες ώρες ύπνου.

  2. Έστω μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο πρέπει να κλείσεις όλες τις οθόνες. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο πως η ακτινοβολία που παράγουν οι ψηφιακές οθόνες δεν βοηθά στον ύπνο.

  3. Είναι σημαντικό το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσεις για ύπνο, καθώς ένα βαρύ γεύμα δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν επιθυμείς ο οργανισμός σου να συγκεντρωθεί στην προσπάθεια να κοιμηθεί νωρίς, ειδικά αν έχει συνηθίσει διαφορετικά.

  4. Ξέρω πολύ καλά πως στην προσπάθειά σου να αποκτήσεις τη συνήθεια του πρωινού ξυπνήματος, ίσως να χάσεις το κίνητρό σου. Το πιο εύκολο πράγμα που έχεις να κάνεις τόσο πριν κοιμηθείς το βράδυ, αλλά όσο και με το που ξυπνήσεις το πρωί, είναι να σκέφτεσαι όλα τα όμορφα που έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα αλλά και όλα τα θετικά που θα ήθελες να σου συμβούν.

  5. Εμένα κάτι που με βοηθά να ξυπνώ χαρούμενη και να μην με πλακώνει το πάπλωμα είναι να ακούω την αγαπημένη μου μουσική, ως την πρώτη μου κίνηση με το που ανοίξω τα μάτια μου. Φυσικά εσένα μπορεί να σε κάνει χαρούμενο/η κάτι άλλο.

Τι κερδίζεις:

  1. Έχεις τη δυνατότητα να μην χάνεις την ημέρα και να έχεις αυτομάτως περισσότερες ώρες στη διάθεσή σου για να είσαι παραγωγικός/η.

  2. Ειδικά το καλοκαίρι μπορείς να απολαύσεις λίγες ώρες δροσιάς και ίσως να κάνεις και όλες αυτές τις δραστηριότητες που χωρίς ζέστη πραγματοποιούνται πιο εύκολα (π.χ. γυμναστική).

  3. Μπορείς να δεις τις υπέροχες εικόνες που προσφέρει η ανατολή του ηλίου σε συνδυασμό με την απόλυτη ησυχία που επικρατεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

  4. Είσαι έτοιμος/η για παν ενδεχόμενο. Τι εννοώ; Δεδομένου πως όλες οι υπηρεσίες και οι χώροι εργασίας ξεκινούν την ημέρα τους από πολύ νωρίς ή έστω κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, εσύ μπορείς να ανταποκριθείς σε οποιαδήποτε υποχρέωση προκύψει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πεταχτείς από το κρεβάτι σου ή θα τρέχεις να τα προλάβεις όλα.

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

21 views