Η εφαρμογή που θα κρατάει το σπίτι πεντακάθαρο!

Γειά σου και πάλι φίλε/η μου!


Τον τελευταίο ένα μήνα και κάτι στις καθημερινές μου υποχρεώσεις - δυστυχώς ή ευτυχώς - έχει ενταχθεί η καθαριότητα του σπιτιού, δεδομένου ότι πλέον ζω μόνη μου και το κατά πόσο καθαρό είναι το σπίτι περνά αποκλειστικά από το χέρι μου.


Σε συνδυασμό, ωστόσο, με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχω ως φοιτήτρια ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αρκετά. Γι΄ αυτό συγχαίρω την τεχνολογία άλλη μια φορά και έχω σύμμαχό μου την εφαρμογή που με βοηθά να διατηρώ το σπίτι μου πεντακάθαρο σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες και τον δικό μου τρόπο ζωής.


Λόγος γίνεται για την εφαρμογή "Sweepy".


Μια εφαρμογή που υπηρετεί την ιδεολογία του "η κάθε μέρα έχει τη δουλειά της".


Κι αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει αυτό, θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως.


Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να καθαρίζουν το σπίτι τους κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα σε μια ημέρα ή ένα σαββατοκύριακο, παραδείγματος χάριν. Αυτό ίσως μερικά χρόνια πριν να ήταν κάτι που βόλευε αρκετά νοικοκυριά, όμως πλέον και όσο περνούν τα χρόνια οι ρυθμοί της ζωής αυξάνονται και όλα γύρω μας τρέχουν γρηγορότερα, με αποτέλεσμα η πολυτέλεια του χρόνου να μην υπάρχει.


Πολλοί ειδικοί, λοιπόν, στην οργάνωση και την καθαριότητα, συνιστούν το μοίρασμα των δουλειών του σπιτιού σε διαφορετικές ημέρες, ανάλογα με το χρόνο που απαιτεί η κάθε υποχρέωση και ανάλογα με το καθημερινό πρόγραμμα του κάθε ανθρώπου. Έτσι κάνει και το Sweepy!


Με την εφαρμογή αυτή μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου πρόγραμμα καθαριότητας, με βάση το χρόνο που μπορείς να διαθέσεις γι΄ αυτή, αλλά και τις ανάγκες σου, δηλαδή το πόσο καθαρό επιθυμείς να είναι το σπίτι σου.


Αρχικά, επιλέγεις τα δωμάτια που θέλεις να ελέγχεις μέσω της εφαρμογής. Μπορείς να επιλέξεις είτε από αυτά που ήδη διαθέτει η εφαρμογή, όπως είναι τα κλασσικά, κουζίνα, μπάνιο κτλ., είτε να προσθέσεις και δικά σου, αν έχεις π.χ. κάποια επιπλέον αποθήκη.


Έπειτα, εντάσσεις στο πρόγραμμα του κάθε δωματίου τις δουλειές που εσύ επιθυμείς να κάνεις. Αν, δηλαδή, δεν έχεις ανεμιστήρες στο ταβάνι δεν είναι απαραίτητο να προσθέσεις αυτή την δουλειά, αλλά μπορείς όμως να βάλεις στη θέση της όποια άλλη δουλειά χρειάζεσαι εσύ, την οποία δεν διαθέτει η εφαρμογή, όπως έχω κάνει εγώ να προσθέσω το ξεσκόνισμα των κάδρων.


Στη συνέχεια, ορίζεις για την κάθε δουλειά τη συχνότητα που θα την κάνεις. Αν, για παράδειγμα, έχεις κατοικίδιο και το σπίτι χρειάζεται σκούπισμα καθημερινά, τότε η εφαρμογή σου προσφέρει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις στο πρόγραμμά σου σε καθημερινή βάση τη δουλειά του σκουπίσματος. Ή αν έχεις ένα σούπερ υπερσύγχρονο ψυγείο, τότε δεν χρειάζεται να το καθαρίζεις κάθε μήνα, αλλά όποτε κρίνεις εσύ ότι είναι απαραίτητο. Κι αυτό φυσικά μπορείς να το κάνεις για όλες τις υποχρεώσεις.


Τέλος, το μόνο που έχεις να κάνεις για να είναι το σπίτι σου καθημερινά έτοιμο για φωτογράφιση, χωρίς πολύ κόπο και δαπάνη πολύ χρόνου, είναι να ακολουθείς το πρόγραμμα που έχει φτιάξει το Sweepy και να κάνεις check κάθε κουτάκι. Κι αυτό χωρίς οι δουλειές να αποτελούν πια ένα καθημερινό άγχος ή να σπαταλούν από την εβδομάδα σου μια ολόκληρη μέρα. Μόνο μερικά λεπτά κάθε μέρα αρκούν για να είσαι εντάξει και στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού σου.


Όταν θα δεις όλα τα κουτάκια να γίνονται από κατακόκκινα και "βρομερά", καταπράσινα και "πεντακάθαρα", θα ανάβεις λαμπάδα στην φοβερή αυτή εφαρμογή. Γιατί εξαιτίας της θα μπορείς να δέχεσαι επισκέπτες ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά και να ζεις μέσα σε ένα σπίτι τακτοποιημένο, οργανωμένο και...πεντακάθαρο.


Sweepy σε ευχαριστούμε!*Η παρούσα δημοσίευση δεν είναι sponsored.

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

19 views