Διεθνής Ημέρα Φιλίας: Η δύναμη της φιλίας #internationalday #dynamicsociety

φιλία (ουσ.) θηλυκό

ο πνευματικός και συναισθηματικός δεσμός που ενώνει μεταξύ τους δύο ή περισσότερα άτομα και βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, εμπιστοσύνη και εκτίμησηΦιλία.


Μια λέξη τόσο μικρή σε έκταση, αλλά τόσο μεγάλη σε νόημα.


Κι ό,τι έχει νόημα στη ζωή μάς δίνει δύναμη.

Κι όταν κάθε μέλος μιας κοινωνίας είναι δυνατό, τότε ολόκληρη η κοινωνία είναι δυνατή!


Την έχουμε ανάγκη την φιλία. Όλοι οι άνθρωποι, κάθε φύλου, κάθε χρώματος, κάθε ηλικίας, κάθε καταγωγής και κάθε θρησκείας. Την έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία, σαν οικουμένη!


Φαντάσου τη ζωή σου χωρίς φίλους/ες. Χωρίς αυτά τα άτομα (ή αυτό το ένα εκλεκτό άτομο) με τους/τις οποίους/ες μπορείς να μοιραστείς τα πάντα. Να κάνεις πλάκα, αλλά να έχεις και το θάρρος να "αγγίξεις" τα πιο σοβαρά θέματα. Να μπορείς να περνάς τέλεια μαζί τους και να μην θέλεις να τελειώσει η ώρα που περνάτε μαζί, αλλά και να έχεις την οικειότητα να παραδεχτείς πως βαριέσαι, πως είσαι κουρασμένος/η, πως δεν έχεις όρεξη.


Αν φανταστείς λοιπόν τη ζωή σου χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, πιστεύεις θα κάνεις εικόνα μια ευτυχισμένη ζωή;


Δυστυχώς ή ευτυχώς την ευτυχία στη ζωή μας την προσθέτουν οι ανθρώπινες σχέσεις κι όχι τα χρήματα ή τα υλικά αγαθά. Αυτό μπορεί κανείς να το καταλάβει μόνο και μόνο από το γεγονός πως με αυτούς τους ανθρώπους που τους αποκαλούμε φίλους/ες μπορούμε να περάσουμε καλά ή να βρούμε ένα στήριγμα, χωρίς απαραιτήτως οι στιγμές μας να πλαισιώνονται από ακριβές και trendy τοποθεσίες, από υλικό "χρυσάφι" ή από μηδενικά που προστίθενται στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς.


Με τον φίλο/η μας μπορούμε να φάμε ένα σουβλάκι από μια καντίνα στο λιμάνι και να νιώθουμε σαν να φάγαμε το πιο ακριβό χαβιάρι. Μπορούμε να κάνουμε βόλτα με το αυτοκίνητο σε ερημικούς δρόμους ξανά και ξανά και να μας φαίνεται σαν να πραγματοποιούμε το πιο φανταστικό roadtrip διασχίζοντας την Ευρώπη. Μπορούμε να πίνουμε το πιο ταπεινό αναψυκτικό σε ένα ξύλινο παγκάκι που ελλείπει σε τάβλες και έχει επάρκεια σε χαραγμένες καρδιές και αρχικά ονομάτων και να νιώθουμε την ίδια ευχαρίστηση με το να καταναλώνουμε μια ακριβή σαμπάνια σε ένα ακριβό εστιατόριο.


Με τους φίλους/ες μας μπορούμε να νιώθουμε ελεύθεροι/ες! Μπορούμε να είμαστε εμείς! Μπορούμε να είμαστε αληθινοί/ες!


Όλοι/ες μας. Ακόμα και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου. Ακόμα και οι πιο φτωχοί άνθρωποι του κόσμου.


Διότι αν έχεις έναν/μία φίλο/η είναι σαν να έχεις όλον τον πλούτο μέσα στα χέρια σου!


Να είμαστε ευγνώμονες για όλη τη δύναμη της φιλίας που στέλνει η ζωή στο δρόμο μας, έστω και αν δεν πρόκειται για σχέσεις αιωνιότητας, έστω και αν δεν είμαστε σίγουροι/ες πως αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πάντα φίλοι/ες μας.


Αρκεί μια ημέρα να μας χαρίσει κάποιος την αληθινή του φιλία για να αυτοαποκαλούμαστε τυχεροί κι αρκεί άλλη μια ημέρα να αποτελέσουμε εμείς αληθινοί φίλοι/ες για κάποιον/α άλλον/η ώστε να προσφέρουμε με τον πιο όμορφο τρόπο την αγάπη μας στον κόσμο.


"Φίλους κτίζε και μη χρήματα" - Αίσωπος


Πι.ες. Έγραψα αυτό το άρθρο πολύ αυθόρμητα και απροσδόκητα σήμερα για να τιμήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποκαλώ εγώ φίλους/ες (δεν είναι πολλοί και μάλιστα στην πλειοψηφία τους είναι οικογένεια εξ αίματος) και αποφάσισα να ενώσω δύο στήλες σε ένα κείμενο. Και Παγκόσμια Ημέρα και #dynamicsociety !

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

13 views