Γιατί η αποχώρηση του Γιάννη από το GNTM μας έκανε όλους να κλάψουμε;

- Στην τέταρτη χρονιά προβολής του το reality show κατάφερε να μας κάνει όλους να συγκινηθούμε, κάνοντας πέρα προτιμήσεις, αντιπάθειες και συμπάθειες. -"Everybody loves Johnny" έλεγαν όλοι οι συμπαίκτες του και οι κριτές από τα πρώτα κιόλας επεισόδια της εκπομπής, για το 21χρονο μοντέλο πλέον, Γιάννη Μπούτο, τον Τζόνυ.


Ο Γιάννης Μπούτος είναι 21 ετών, σπουδάζει Θεολογία και θα ήθελε πολύ να γίνει επαγγελματίας μοντέλο. Μπορεί να είναι κοινωνικός, ψυχή της παρέας και με αστείρευτο χιούμορ, όμως απολαμβάνει και τη μοναχικότητα, γιατί τον φέρνει σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, “Αν δεν ρισκάρεις, δεν θα μάθεις ποτέ". Δηλώνει ανοιχτό βιβλίο, χαρούμενος, αυθόρμητος αλλά και λίγο αφελής. Έρχεται στο GNTM 4 για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και -γιατί όχι;- μέχρι τον τελικό. Motto: “Why not?”.


Αυτά γράφει ο ίδιος ο τηλεοπτικός σταθμός, STAR Channel, για τον πρώην διαγωνιζόμενο. Κι είναι όλα αλήθεια.


Σε κάθε δοκιμασία έδειχνε πόσο χιούμορ και τρέλα έχει, πόσο διασκεδάζει τη ζωή και πόσο αυτή η στάση και η συμπεριφορά του τον έκανε αγαπητό στον κόσμο. Σε όλους/ες, ακόμα και σε εκείνους/ες που δεν τον ήθελαν μέσα στο παιχνίδι, που δεν τον θεωρούσαν μοντέλο ή έκαναν ότι δεν τον συμπαθούσαν.


Πώς το κατάφερε αυτό ο Τζόνυ;


Με την παιδεία του και τον χαρακτήρα του. Πάντα ευγενικός απέναντι σε όλους, ακόμα και τις φορές που μάλλον θα ήθελε να μην είναι, γιατί είναι άνθρωπος κι αυτός. Ο ειρηνοποιός ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί από τα μοντέλα, μιλώντας πάντα ειλικρινά και με σεβασμό για κάθε συμπαίκτη του, αγνοώντας αν προέρχεται από την παρέα του ή όχι. Από αυτά τα παιδιά που θα καλωσόριζαν το καινούργιο παιδί στο σχολείο και θα το έκαναν παρέα όταν όλοι οι υπόλοιποι θα το έκαναν πέρα.


Θα με ρωτήσεις, πού τα ξέρεις όλα αυτά Αθανασία; Δεν τα ξέρω. Τα μαντεύω. Γιατί θέλω να πιστεύω πως αυτός ο αυθεντικός χαρακτήρας και η αστείρευτη παιδεία του είναι αληθινά. Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρη. Πως τα δάκρυα όλων ήταν αληθινά. Κι αυτό είναι αρκετό για να επιβεβαιώσει τον σεβασμό που είχαν όλοι απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος πρώτα εκείνος τους είχε δείξει σεβασμό.


Θα το ομολογήσω. Δεν τον ήθελα νικητή και πολλές φορές τον είχα κρίνει για την παρέα στην οποία είχε επιλέξει να βρίσκεται. Αλλά σε κάθε του αστείο, σε κάθε του τρέλα αυθόρμητα γελούσα, ξεχνώντας κι εγώ με τη σειρά μου πως βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο από αυτό που είχα επιλέξει να υποστηρίζω ως τηλεθεατής. Και κάθε φορά που εμφανιζόταν μπροστά στις κάμερες με ώριμη στάση, προσέχοντας τον τρόπο που εκφράζεται, ακόμα κι όταν ήθελε να πει κάτι αρνητικό, δείχνοντας την παιδεία που έχει αποκτήσει, μέσα μου τον χειροκροτούσα κι ας συνέχιζα να μην τον υποστηρίζω ως παίκτη.


Βαθιά μέσα μου όμως ήξερα ότι θα φτάσει πολύ μακριά, είτε μέσα στο παιχνίδι, είτε έξω από αυτό, στην πραγματική ζωή. Γιατί όπως μου είχε πει και μια καθηγήτρια κάποτε στο Λύκειο, "οι άνθρωποι με παιδεία πάνε μπροστά ό,τι κι αν συμβεί". Κι αυτό ισχύει και για τον Γιάννη Μπούτο.


Ουσιαστικά, το άρθρο αυτό δεν γράφεται για να εξυμνήσω το πόσο καλό μοντέλο είναι ο Γιάννης Μπούτος, ούτε τον χαρακτήρα του, ούτε την τρέλα και το χιούμορ του. Γράφεται για να δοθεί επιτέλους έμφαση στο πως πρέπει να είναι τα πρότυπα που έχει η νέα γενιά. Ποιοι πρέπει να αναδεικνύονται μέσα από τα reality shows. Οι αληθινοί, οι αυθεντικοί, οι ώριμοι, οι πεπαιδευμένοι, οι σωστοί, οι ευσεβείς, οι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που πιάνουν τη ζωή από τα κέρατα και την χαίρονται. Αναρωτιέμαι, πως ο Τζόνυ ξέφυγε από τα δίχτυα της reality τηλεόρασης και του μοντάζ αυτής που σκόπιμα πλασάρει στο κοινό όλα όσα θα δημιουργήσουν "νούμερα", ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως οι παίκτες των παιχνιδιών θα σκιαγραφούνται ως άνθρωποι μοχθηροί, ανταγωνιστικοί, καυστικοί και διαβολικοί.


Αυτή τη φορά όμως το GNTM έκανε σωστά κάτι που τόσα χρόνια έκανε λάθος. Έδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου και επέτρεψε στο κοινό να μάθει πως αυτοί οι άνθρωποι που πλασάρονται ως μονομάχοι χωρισμένοι σε στρατόπεδα ουσιαστικά συζούν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, με αποτέλεσμα, θέλοντας και μη, όπως θα γινόταν και στην πραγματική ζωή, να έχουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και να έχουν δεθεί ως έναν βαθμό.


Τα μοντέλα του GNTM 4 φαίνεται ότι το έχουν καταφέρει αυτό, διατηρώντας μια ώριμη και επαγγελματική στάση, αναγνωρίζοντας πως ο Γιάννης Μπούτος, δεν ήταν ένας αντίπαλος που κατάφεραν να εξολοθρεύσουν, αλλά ένας άνθρωπος που τους αντιμετώπιζε όλους με σεβασμό και εκτίμηση για τις διαφορετικές ικανότητες του καθενός.


Γι' αυτό κλάψαμε όλοι. Γιατί είδαμε κάτι αληθινό στη reality τηλεόραση. Γιατί καταλάβαμε πως οι άνθρωποι που αξίζει να είναι πρότυπα και να έχουν οπαδούς, είναι οι άνθρωποι με ψυχή και παιδεία.


Τί συνέβη κατά την αποχώρηση;


Ο Ναπολέων, φίλος του Γιάννη μέσα στο παιχνίδι, προσφέρθηκε προτού ακούσει το αποτέλεσμα των κριτών να είναι εκείνος που θα αποχωρήσει για να σώσει τον Γιάννη, όταν οι δύο παίκτες και φίλοι βρέθηκαν στην τελική δυάδα προς αποχώρηση.


«Προτού γίνει γνωστό το αποτέλεσμα θέλω αυτή τη φωτογραφία να την πάρει ο Γιάννης ακόμα κι αν είναι η δική μου. Και οι δυο λήψεις ήταν πολύ κακές. Αυτό που έχει ο Γιάννης περισσότερο από εμένα είναι η ενέργεια. Αυτή η ενέργεια χρειάζεται εδώ. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να συνεχίσει με τα παιδιά. Δίνω τη θέση μου στον Γιάννη. Δεν είχα συζητήσει κάτι. Θα νιώσω έτσι καλύτερα με τον εαυτό μου. Θέλω το modelling, αλλά ο Γιάννης το θέλει περισσότερο από εμένα. Δε θα νιώθω καλά».


Αυτά δήλωσε ο Ναπολέων, γεγονός που συγκίνησε τόσο τον ίδιο, όσο και το Γιάννη, τους συμπαίκτες τους αλλά και την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου που ξέσπασε σε κλάματα, αγκαλιάζοντας τον Γιάννη και λέγοντάς του πόσο λυπάται που φεύγει.


«Δε θέλω να μείνω στο GNTM 4, επειδή κάποιος μου παραχωρεί τη θέση του. Δεν το δέχομαι. Είμαι πολύ εγωιστής. Πρέπει να φύγω με τις διαδικασίες του παιχνιδιού. Πάγωσα με την εξομολόγησή του. Το εκτιμώ. Είναι ένας διαγωνισμός και στο τέλος θα φύγουμε όλοι και θα μείνει ένας», είπε ο Γιάννης κερδίζοντας γι' άλλη μια φορά τον σεβασμό όλων μας.Το πόσο θετικός άνθρωπος είναι, επιβεβαίωσε και στο τελευταίο μήνυμα που έστειλε μέσω Instagram στους τηλεθεατές.Επίσης, στο καθιερωμένο post στο Instagram που κάνουν όλοι οι παίκτες όταν αποχωρούν από το παιχνίδι, ο Γιάννης δεν ξέχασε να τονίσει την ευγνωμοσύνη του απέναντι στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν, όπως διαρκώς επαναλάμβανε και κατά την αποχώρησή του.


Φυσικά, οι τουιτεράδες έδωσαν ρέστα για την αποχώρηση του αγαπημένου Τζόνυ!
 

Ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μπούτο να έχουμε για πρότυπα!

Ευχαριστούμε την παραγωγή του GNTM 4 που μας επέτρεψε να δούμε κάτι τόσο αληθινό στη reality τηλεόραση.

 

Αυτό ήταν για σήμερα! Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου σκέψεις, είτε αφήνοντας ένα σχόλιο, είτε με προσωπικό μήνυμα, να κάνεις like και share, να βρεις το "Skepsis by Athanasia" στο Facebook και στο Instagram, να εγγραφείς στο newsletter, ή μην κάνεις και τίποτα βρε παιδί μου. Μου φτάνει που ήσουν εδώ! Γενικά είσαι ελεύθερος/η/ο να κάνεις ό,τι θέλεις!


Εγώ εδώ σε αποχαιρετώ! Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο*. Μέχρι τότε να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και να εκφράζεσαι ελεύθερα! Σε ευχαριστώ που ήσουν για μια ακόμα φορά στο "Skepsis by Athanasia"!


*Νέο άρθρο ανεβαίνει κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 15:00 (GMT+3)!

26 views